بازار سرمایه و ابزارهای تامین مالی اسلامی

مدیران مالی شرکتها و سازمانها در راستای تامین منابع مالی میان و بلند مدت مورد نیاز، نیازمند شناخت دقیق «بازار سرمایه» و «ابزارهای مالی بازار سرمایه» هستند؛ از آنجایی که بازار مالی جامعه ما از جمله «بازار سرمایه» از اصول و قوانین دین مبین اسلام تبعیت می کند و از طرف دیگر بیش از دو دهه است که ابزارهای مالی اسلامی قابل استفاده در بازار سرمایه کشورهای اسلامی دچار تحولات اساسی شده است، به گونه ای که امروزه تعدادی از این ابزارهای مالی در بازار سرمایه کشورهای غیراسلامی مورد معامله و مبادله قرار می‌گیرد، لذا آشنایی با این ابزارهای مالی جدید قابل استفاده در بازار سرمایه کشورهای اسلامی به چگونگی تامین مالی میان‌مدت و بلندمدت مدیران مالی شرکت ها و سازمان ها از بازار سرمایه کمک شایان توجهی می کند. کتاب پیش رو یکی از اولین و منسجم‌ترین منابع به تحریر درآمده برای دانشجویان رشته حسابداری و کلیه مدیران مالی شرکت ها و سازمان ها در این زمینه است.

کتاب اوراق بهادار اسلامی در بازارهای مالی ایران

در این کتاب، اوراق بهادار موجود در بازارهای مالی ایران معرفی و با ارائه تاریخچه‌ای از اوراق، خصوصیات و نحوه انتشار آنها تشریح شده است.در بخشی از این کتاب می خوانیم: تامین مالی کسری بودجه یکی از مسائل و دغدغه های همیشگی دولت‌ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه است و تا به حال روش‌های متفاوتی جهت تامین مالی کسری بودجه در اقتصادهای متعارف (مانند استقراض داخلی و خارجی) تعریف شده است؛ هر یک از این روش ها مزیت ها و معایبی دارند که به نسبت وضعیت موجود باید به انتخاب آن ها اقدام کرد؛ اما رایج ترین راه برای تامین کسری بودجه، انتشار اوراق قرضه به ویژه اسناد خزانه است.

اوراق مشتقه و استراتژی های معاملاتی اختیار معامله به زبان ساده

یکی از مباحث تخصصی سرمایه گذاری در بازار بورس، اوراق مشتقه و علی الخصوص اوراق اختیار معامله و استراتژی های شکل گرفته برآن است. در این راستا تاکید کتاب حاضر بر آشنایی با این مباحث بصورت تخصصی اما به زبان ساده و صیقل داده شده می‌باشد و تلاش برآن بوده که فارغ از هرگونه دشواری های کلمات ترجمه ای و بدور از لغات ناآشنا، مباحث در قالب جملات سلیس و مثال های کاملاً تشریح شده، بصورت تفهیمی سهل و روان حلاجی شوند و برای مخاطبان بیان شود، مطالب کتاب می تواند برای تمامی دانشجویان رشته های مالی، اقتصادی، بازرگانی و حسابداری و علاقه مندان مفید باشد.

اصول بیمه اسلامی

درس اول: مفهوم، اهمیت و جایگاه بیمه در اقتصاد امروز، درس دوم: تحولات تاریخی بیمه، درس سوم: ماهیت بیمه و انواع آن، درس چهارم: ارکان، ویژگی‌‌ها و اصول بیمه، درس پنجم: مدیریت ریسک و بیمه، درس ششم: اصول و مبانی فقهی حاکم بر قراردادها، درس هفتم: تطبیق بیمه تجاری با عقود شرعی معین، درس هشتم: بیمه و قواعد حاکم بر معاملات، درس نهم: شرایط بیمه، درس دهم: بیمه تکافل

بازارهای سرمایه اسلامی (رویکرد مقایسه‌ای)

فصل اول: پایه ریزی مفاهیم – آدام اسمیت ، سرمایه داری و مالیه اسلامی، فصل دوم: بازارهای سرمایه، فصل سوم: مالیه اسلامی ( فلسفه اصلی، قراردادها،طراحی ابزاها و الزام ها)، فصل چهارم: بازارهای پول بین بانکی، فصل پنجم : بازار پول بین بانکی اسلامی ( IIMM )، فصل ششم: اوراق قرضه و بازار اوراق قرضه، فصل هفتم: صکوک وبازار صکوک، فصل هشتم : سهام عادی و بازارهای اوراق مالکیت، فصل نهم: بازار اوراق مالکیت اسلامی، فصل دهم: ابزارهای مشتقه: محصولات و کاربردها، فصل یازدهم: ابزارهای مشتقه منطبق با شریعت، فصل دوازدهم: نرخ های ارز و بازار ارز، فصل سیزدهم: بازارهای سرمایه و سیاست دولت.

حسابداری ابزارها و عقود مالی اسلامی

حسابداری به شناسایی، ثبت و گزارش رویدادهای مالی می ‌پردازد. واضح است که رویدادهای مالی هر محیط تجاری بنا بر شرایط اقتصادی و ارزش‌ های فرهنگی و دینی حاکم بر آن محیط متفاوت خواهند بود. حسابداری ابزارها و عقود مالی اسلامی و زکات از جمله مواردی هستند که به ‌طور مجزا در تدوین استانداردهای گزارشگری مالی بین ‌المللی (IFRS) مد نظر نبوده ‌اند و برخی نهادهای استانداردگذار اسلامی همانند سازمان حسابداری و حسابرسی برای نهادهای مالی اسلامی (AAOIFI) به ارائه استانداردهای حسابداری برای معاملات و ابزارهای مالی اسلامی می ‌پردازند.

کتاب حاضر با پرداختن به حسابداری ابزارها و عقود مالی اسلامی از منظر استانداردهای حسابداری AAOIFI و IFRS و رویه‌ های جاری کشور به همراه تبیین حسابداری زکات و مسئولیت اجتماعی از منظر اسلامی، تصویر جامع و به‌ روز از حسابداری ابزارها و عقود اسلامی فراهم می‌ سازد. همچنین، سعی شده است با بیان دیدگاه ‌های فقه شیعه در موارد مقتضی به غنای محتوای کتاب افزوده شود.

اوراق بهادار با درآمد ثابت در بازار سرمایه ایران

اوراق بدهی از یک سو تامین کننده بودجه لازم برای پیاده سازی طرح‌های شرکت‌ها و نهادهاست و از سوی دیگر روشی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و ایمن کردن سبد سهام سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه است. از آنجا که اوراق بدهی نظیر اوراق مشارکت، اوراق خزانه اسلامی و ... دارای سود ثابت است، می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. در مطالعه حاضر به انواع اوراق بهادار با درآمد ثابت در بازار سرمایه ایران شامل: اوراق قرضه، اوراق صکوک اجاره، اوراق صکوک مرابحه، صکوک استصناع، صکوک مشارکت و اوراق منفعت به طور کامل پرداخته شده است.

گفتارهايی درباره اوراق بهادار اسلامی (صكوک)

در سال‌های اخیر تحقیقات انجام گرفته در حوزه مالی اسلامی- چه در بعد کیفی و چه در بعد کمی- رشد قابل توجهی داشته است؛ اما هنوز نیازمند پی‌گیری اساتید و پژوهشگران ارجمند است تا به مراحل تکامل ارتقا یابد.

کتاب پیشرو مجموعه مقالاتی در زمینه برخی از ابزارهای مالی اسلامی است که به دلیل داشتن برخی ویژگی‌های خاص از سایر آثاری که در این زمینه تألیف یا ترجمه شده متمایز است:

در مقالات این مجموعه، مدل‌های عملیاتی انواع اوراق بهادار اسلامی و برخی ملاحظات دیگر این اوراق مانند مدیریت ریسک ارایه شده است.

در مقالات این مجموعه، مدل‌های عملیاتی مربوط به انواع اوراق بهادار اسلامی بر اساس مبانی فقه امامیه طراحی شده است. در این مجموعه از مقالات نویسندگان متعدد استفاده شده است و این باعث تنوع در دیدگاه‌ها و قوت مجموعه شده است.

نهادهای مالی: راهنمای قانون بازار اوراق بهادار

نویسنده: مشاوران و کارشناسان مدیریت پژوهش سازمان بورس

توضیحات: 2 جلد

درباره کتاب: نهادهای مالی به همراه بازارها و ابزارهای مالی از اجزای اصلی تشکیل دهنده نظام مالی به شمار می روند که حضور فعال و قانونمند آنها می تواند نویدبخش یک نظام مالی قوی و کارآمد باشد . از آنجا که نهادهای مالی قادرند از یکـسو مبدع و مبتکر ابزارهای مالی جدید و شیوه های نوین تأمین مالی و معاملات در بازار سرمایه باشند و از سوی دیگر ، با به کارگیری و گسترش استفاده از ابزارهای مالی گوناگون موجبات رونق و توسعه بازار را فراهم آورند ، شاید به تعبیری بتوان این نهادها را محور اصلی و موتور محرکه نظام مالی دانست.

بازار سرمایه اسلامی

نویسنده: سید عباس موسویان

تعداد صفحه:487

سرفصل‌ها: بخش اول: مبانی نظری(فقهی و اقتصادی) بازار سرمایه اسلامی-فصل اول: اصل صحت و لزوم قراردادها از دیدگاه فقه اسلامی-فصل دوم: ضوابط عمومی قراردادهای بازار سرمایه از دیدگاه فقه اسلامی-فصل سوم: ضوابط اختصاصی قراردادهای بازار سرمایه از دیدگاه فقه اسلامی-فصل چهارم: اصول و معیارهای اقتصادی ابزارهای مالی بازار سرمایه اسلامی-بخش دوم: ابزارهای مالی متعارف(سنتی)-فصل اول: اوراق قرضه-فصل دوم: اوراق سهام عادی-فصل سوم: اوراق سهام ممتاز-فصل چهارم: فروش استقراضی سهام-بخش سوم: ابزارهای مالی اسلامی(صکوک)-فصل اول: اصول و مبانی ابزارهای مالی اسلامی(صکوک)-فصل دوم: اوراق قرض الحسنه-فصل سوم: اوراق وقف، روشی نوین برای تأمین مالی طرح های عام المنفعه-فصل چهارم: اوراق مرابحه، ابزار مالی کوتاه مدت-فصل پنجم: اوراق سلف، ابزاری مناسب برای تأمین سرمایه کوتاه مدت و مدیریت ریسک-فصل ششم: اوراق اجاره و اجاره به شرط تملیک-فصل هفتم: اوراق جعاله ابزاری کارآمد برای توسعه بخش خدمات-فصل هشتم: اوراق منفعت، ابزاری برای تأمین مالی بخش خدمات-فصل نهم: اوراق استصناع، ابزاری مناسب برای طرح ها و پروژه های عمرانی؛ مثال کاربردی بخش مسکن-فصل دهم: اوراق مشارکت-فصل یازدهم: اوراق مضاربه ابزاری مناسب برای توسعه بخش بازرگانی-فصل دوازدهم: اوراق مزارعه و مساقات؛ ابزار مالی مناسب برای توسعه بخش کشاورزی ایران-فصل سیزدهم: اوراق بهادار(صکوک) بانکی؛ تبدیل تسهیلات بانکی به اوراق بهادار، در بانکداری بدون ربا

صفحه1 از2
بالا