سرمایه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع اقتصادی شناخته می‌شود و چگونگی تأمین آن برای پیشبرد اهداف در پروژه‌های اقتصادی صنایع و شرکت‌ها، اهمیت بسیار زیادی دارد. در نظام مالی متعارف، روش‌های متنوعی مانند انتشار اوراق قرضه برای تأمین منابع مالی موردنیاز وجود دارد، با این حال در نظام مالی اسلامی…

توافق بازخرید یا توافق‌نامه بازخرید از سال 1917 در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. این قرارداد در ابتدا توسط فدرال رزرو استفاده شد؛ اما بعدها در میان سایر فعالان بازار پول نیز رواج یافت. به طور خلاصه می‌توان گفت، ریپو ترکیبی از فروش نقدی اوراق بهادار به همراه خرید نقدی…

یکی از نوآوری هایی که در سال های اخیر در نحوه انتشار صکوک انجام گرفته است، انتشار آن بر بستر بلاکچین است. در این گزارش ضمن تبیین ضرورت و چگونگی انتشار صکوک بر بستر بلاکچین، به تجربه سایر کشور ها در استفاده از این فناوری در انتشار صکوک و نیز…

این گزارش قصد دارد تا انتشار اوراق خرید دین شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش (سهامی‌خاص) را با حجم 1,000,000 میلیون ریال بررسی نماید. بر اساس اطلاعیه شرکت فرابورس ایران، در تاریخ هشتم خرداد ماه 1400، اوراق خرید دین شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه کیش (سهامی‌خاص) با نماد "کیش0211" در فهرست نرخ‌های…

بولتن بازار سرمایه اسلامی- فروش تعهدی

بازارهای سرمایۀ غالب کشورهای جهان از مزیت دو سویه بودن بازار بهره می‌برند، به‌طوری که امکان کسب سود هم در شرایط رشد بازار و هم در شرایط ریزش بازار وجود دارد. زمانی که سرمایه‌گذار اقدام به خرید ورقۀ بهادار می‌کند، خرید وی بدین معنی است که انتظارات وی از بازار،…

بولتن صکوک مهر 1400

در راستای کمک به طراحی ابزارهای مالی جدید، بولتن صکوک به منظور ارائه آخرین اقدامات کشورهای مختلف در حوزه انتشار صکوک و همچنین بررسی نوآوری در عرصه تامین مالی با استفاده از انتشار صکوک، توسط مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه شده‌است. این بولتن…

مورد کاوی صکوک منفعت شرکت ملی نفت ایران

این گزارش قصد دارد تا انتشار اوراق منفعت شرکت ملی نفت ایران‌ (سهامی‌خاص) را با حجم 50 هزار میلیارد ریال بررسی نماید. بر اساس اطلاعیه شرکت بورس اوراق بهادار تهران، در تاریخ سیزدهم اسفندماه ماه 1399، اوراق منفعت شرکت ملی نفت ایران (سهامی‌خاص) با نمادهای صنفت312، صنفت0312 و صنفت1312 در…

بولتن صکوک مرداد 1400

در راستای کمک به طراحی ابزارهای مالی جدید، بولتن صکوک به منظور ارائه آخرین اقدامات کشورهای مختلف در حوزه انتشار صکوک و همچنین بررسی نوآوری در عرصه تامین مالی با استفاده از انتشار صکوک، توسط مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه شده‌است. این بولتن…

صکوک در آیینه جهانی

چکیده یکی از نوآوری‌های چند دهه اخیر در دنیای مالی اوراق بهادار اسلامی (صکوک) است. این اوراق امروزه جایگاه ویژه‌ای در تأمین مالی دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی پیدا کرده است روز به روز بر اهیمت ان افزوده می‌شود. ساختارهای مختلف صکوک به خصوص…

چکیده مدیریت تأمین مالی و سرمایه در گردش نقش بسیار مهمی در فعالیت بنگاه‌های اقتصادی ایفا می‌کند. در اقتصاد ایران که سیستم مالی متکی به بانک است و عمده منابع مالی بنگاه‌های تولیدی از طریق سیستم بانکی تأمین مالی می‌شود، تأمین مالی غیربانکی از اهمیت مضاعفی برخوردار است. مدیریت سرمایه…

یکی از اقدامات اصلاحی مورد استفاده در کشورهای اسلامی برای جلوگیری از نکول صکوک، تجدید ساختار تعهدات مالی بانی است. برخی از سازوکارهای ممکن برای تجدید ساختار صکوک عبارتند از: • تمدید سررسید • کاهش ارزش دین • تجدید قرارداد • تبدیل قرارداد • سوآپ تبدیل بدهی به سهام •…

اوراق بهادار اسلامی (صکوک) بدون سررسید

یکی از نوآوری‌های اخیر بازار جهانی صکوک، معرفی و انتشار صکوک بدون سررسید در کشورهای اسلامی است. این اوراق به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی اسلامی ترکیبی، ماهیت بدهی و حقوق مالکانه را توأمان داشته و معمولاً دارای بازدهی منظم و بدون تاریخ سررسید از پیش تعیین‌شده است. بانک‌های اسلامی با…

صکوک خرید دین

اوراق خرید دین، اوراق بهادار بانامي است كه به منظور خرید مطالبات مدت‌دار اشخاص حقوقی به استثنای مطالبات ناشی از عقد سلف منتشر می‌شود. منظور از مطالبات، مطالبات ریالی مدت‌دار اشخاص حقوقی از اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از عقود مبادله‌ای از قبیل فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک و…

صکوک مضاربه

خلاصه: مضاربه عبارت از مشارکت در سود است که به موجب آن سرمایه از یک طرف (مالک) و کار از طرف شخص دیگر (عامل/مضارب) تامین می­شود. به عبارتی می­توان گفت مضاربه، به مشارکت مبتنی بر سهم دلالت دارد که شخص عامل از سرمایه طرف دیگر استفاده کرده و در نهایت…

خلاصه: سرمایه گذاران در بازار سرمایه برای تصمیم گیری در خصوص سرمایه گذاری خود، عوامل زیادی را مدنظر قرار می دهند. یکی از منابع مهم در فرآیند تصمیم گیری سرمایه گذاران اخبار و اطلاعات شبکه های اجتماعی است؛ امروزه شبکه های اجتماعی فعال در بازار سرمایه به یک بستر برای…

در چکیده این گزارش می‌خوانیم: یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های لازم در بازار اوراق بهادار اسلامی یا صکوک، استانداردسازی ضوابط و مقررات شرعی مربوط به این بازار است. سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) از جمله نهادهایی است که تاکنون استانداردهای شرعی گوناگونی در زمینه فعالیت موسسات مالی اسلامی…

گزارش وضعیت بازار سرمایه در فروردین ماه 1397

در فروردین ماه 1397، ارزش بازار سهام در بورس تهران و فرابورس ایران به مقدار 5.296.451 میلیارد ریال رسید که نسبت به ماه قبل 0.15 درصد افزایش داشته است. حجم معاملات در بازار اول بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات فروردین‌ماه 97 با کاهش 60.44 درصدی نسبت به اسفند…

گزارش آماری بازار سرمایه

در اسفند ماه 1396، ارزش بازار سهام در بورس تهران و فرابورس ایران به مقدار 5.288.606 میلیارد ریال رسید که نسبت به ماه قبل 0.35 درصد افزایش داشته است. اولین انتشار صکوک منفعت که برای تامین مالی دولت طی دو مرحله مجموعاً با حجم 50 هزار میلیارد ریال صورت گرفت…

پوشش ریسک صکوک مرابحه در بازار سرمایه اسلامی

مدیریت ریسک پدیده­ای نسبتاً پویا است که پیشرفت چشم­گیری از چند دهه اخیر در حوزه مالی و صنعت بانکداری به وجود آورده است. لکن در حوزه مالی اسلامی و همچنین بانکداری اسلامی علی­الخصوص در کشور ایران، تلاش چندانی برای مدیریت ریسک و مواجه با خطرات احتمالی که این فعالیت­ ها…

فرآیند صدور مصوبه در کمیته تخصصی فقهی

حوزه های مهم مصوبات این کمیته شامل موارد ذیل می شود: 1. انواع اوراق بهادار اسلامی(صکوک): شامل اوراق اجاره، مرابحه، استصناع، جعاله و سایر انواع صکوک 2. بررسی انواع قراردادهای مشتقه: شامل قراردادهای آتی و اختیار معامله 3. بررسی ابعاد فقهی صندوق ها و سایر نهادها: شامل صندوق های سرمایه…
صفحه1 از4
بالا